!!!!


Det finns en sak som stör mig så otroligt, som jag känner att jag måste ta upp. Varför i helvete bloggar man om man inte kan kontrollera svenska språket? Nu lät det som att jag syftar på invandrare som inte lärt sig svenska, men jag syftar på svenskar som inte kan använda grammatiken på rätt sätt. Hur svårt ska det vara att lära sig att inte särskriva samt att använda orden "hans/hennes/sin/sitt" på rätt sätt till exempel? Jag ser verkligen inte det svåra i det, och ägnar man sin tid åt någonting som basically går ut på att föra fram sina åsikter i text bör man kunna se till att man använder grammatiken korrekt.

Någonting annat som går mig på nerverna som hör till samma kategori är folk som publicerar blogginlägg som består av tusen stav- och slarvfel. Hur jobbigt är det att läsa igenom inlägget en extra gång innan man publicerar det? Själv är jag överdrivet noga med att allting ska se bra ut och låta korrekt. Det är trots allt text och svenska språket vi ägnar oss åt när vi bloggar.

Så för guds skull - lär er svensk grammatik innan ni försöker uttrycka er textmässigt, tack!

Postat av: Johanna

hhahah jag läser inte bloggar som är för ogrammatiska

2010-06-13 @ 20:51:31
URL: http://folmer.blogg.se/
Postat av: frida

haha word!

2010-06-14 @ 17:29:19
URL: http://beyondredemption.blogg.se/
Postat av: FAKIE - SKÅNES STÖRSTA BLOGG JUST NU!

Hello dude! Here I am, FAKIE! Tänkte bara presentera min snabbt växande blogg, som precis utnämnts till "skånes största blogg just nu" Så om du vill är det bara att klicka in i min värld så är du också med ;)



KISSES FAKIE

http://www.faakies.blogg.se

http://www.faakies.blogg.se

http://www.faakies.blogg.se

2010-06-15 @ 00:14:30
URL: http://faakies.blogg.se/
Postat av: IDA

Men tack! Härligt att göra att någon annan reagerat. Jag har själv varit så nära att skriva "irriterade inlägg" om just detta så många gånger men har hindrat mig varje gång. Det är så frustrerande och irriterande och även fast jag själv inte skriver perfekt svenska så blär det svårt att hitta ord för hur en del felstavar de enklaste orden. Hur svårt kan det vara?

2010-06-15 @ 01:20:36
URL: http://iiea.blogg.se/
Postat av: IDA

Bara för det så skrev jag fel flera gånger här. Haha..

Menar såklart "höra" och inte "göra"

och "är" där jag skrivit "blär".

2010-06-15 @ 01:22:58
URL: http://iiea.blogg.se/

Anonyma frågor besvaras till 90% i en kommentar till samma inlägg som frågan ställts.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0