30 juni 2010


Ska jag vara ärlig var det länge sedan jag såg fram emot och längtade efter någonting så mycket som jag gjorde efter att se 30 Seconds To Mars på tisdag. Att sedan få reda på att det är inställt och inte blir av en vecka innan var som att få ett slag i magen. Blev och är så äckligt jävla besviken.

Dessutom tycker jag att det var riktigt dålig planering av arrangörerna till festivalen. Det har gått dåligt för de i flera år och förra året gick de knappt runt. Trots detta bestämmer de sig för att de ska ha en festival i år också, vilket enbart resulterade i besvikelse. Att jag dessutom lagt tusen kronor (som jag förmodligen inte kommer att få tillbaka) på ingenting känns åt helvete det med. Hela min sommar känns förstörd.Om vi bortser från det där för en stund så befinner jag mig fortfarande på landet. Som planeringen såg ut skulle jag åka hem igen på tisdag, för att sedan åka till Hultsfred på onsdag morgon. Men i och med att det inte blir någon festival nu, så vet jag inte riktigt när, var eller hur jag kommer hem igen. Min blogg har gått utför och har slutat som den tråkigaste bloggen i världshistorien, vilket gör mig omotiverad att skriva. Usch!


ORKAR INTE
Inget 30STM nästa vecka. Är det nu man ska gå och dö?

I believe in Music

 


Så äckligt fint. Och om nästan en vecka ser jag dem igen.

27 juni 2010

 26 juni 2010


Ägnat senaste stunden åt att lyssna igenom de snuttar som släppts av låtarna från livecdn. Jag ska inte ljuga och säga att det inte gjorde ont, för det kändes ungefär som att någon slet tag i mina lungor och vred om de ett halvt varv. Så svårt fick jag att andas. Det är inte förrän man hör/ser någonting sådant som man inser hur mycket man faktiskt saknar och behöver det där. Jag behöver dom. Nu. Alldeles för mycket.

För övrigt har jag haft ett par mysiga dagar här på landet. Midsommarafton firades tillsammans med Marcus, Hanna, Kia, Krischan, Christopher, Britta och mamma. Vi spelade kubb, åt tårta och hade trevligt. Dagen idag har jag spenderat till största delen med Oskar, Christopher och Sofia. Även med morbror plus familj tidigare på dagen. Vi har spelat fotboll, kubb och badat konstant. Sjukt härligt! Jag kommer att vara kvar här på landet tills dagen innan jag drar till Hultan, dvs den sjätte juli. Ska dock försöka lägga upp lite mer bilder, så att min blogg kanske blir lite roligare iallafall, med tanke på bristen på vettiga inlägg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DOTSand it hurts with every heartbeat.

24 juni 2010


Det är sommarlov, och vad symboliserar sommar bättre än ett par veckor på landet? Jag och Christopher slängde oss på tåget upp till vårt sommarställe igår morse, och här kommer jag nu att spendera en tid framöver. Ganska skönt att komma ifrån staden faktiskt, och kunna ägna hela dagarna åt sol och bad. Det negativa med detta är dock att det finns en risk att mina inlägg blir en aning tråkiga framöver. Händer som sagt inte särskilt mycket här, då vi bor mitt i skogen på en egen ö. Men ni klarar er säkerligen!

Jag och Rach bokade tåg och biljetter till Hultsfred tidigare idag förövrigt, så nu är det fixat och klart. Den 7 juli blir det alltså 30 Seconds To Mars igen och jag kunde inte vara mer pepp!(Vila i frid farmor - 20.06.2010)


Pier Pressure 2010


Har inte särskilt mycket att skriva om Pier Pressure, så tänkte bara slänga upp ett par av mina bilder och videos på resten av banden. Hann se allihopa, förutom Takida och You Ate My Dog.

 

Stod precis vid högtalarna under Paramore, det är därför som ljudet är totalt kasst. Hayley är en av de sötaste människor jag sett, och förutom att Paramore var awesome så var hela dagen fett lyckad!

 

 


 

 

Klicka på länkarna under för att se mina videos av låtarna:


Paramore - That's What You Get | Paramore - Decode | Paramore - crushcrushcrush

Paramore - Misery Business | Paramore - Misery Business 2 | Dead By April - Promise Me

Dead By April - Losing You | The Sounds - Living In America | Johnossi - What's The Point

Dead By April - What Can I Say | Dead By April - Falling Behind

 


 


 


30 Seconds To Mars

 

 

Slänger upp ett eget inlägg med 30STM eftersom de är i en nivå för sig. Langar ett till inlägg sedan om resten av banden. Jared fick verkligen igång publiken och det är synd att jag inte filmade de tillfällena då allting var som mest galet och fint. Som jag sa i förra inlägget - se dem om ni får chansen! Själv åker jag förmodligen till Hultsfredsfestivalen över dagen och ser de igen den 7 juli.

 

Jag hade nästan glömt känslan av att stå i en galen publik till ett bra band och bara leva. Det finns verkligen ingenting annat som kan få mig att känna mig så levande. Musik är livet!
Time to go to War

 

 

Jag lever fortfarande på lyckorus från söndagen. Pier Pressure var verkligen över alla förväntningar, med speciell betoning på 30 Seconds To Mars. Jag säger bara, har ni inte sett de live - gör det innan ni dör! Helt galet awesome. Fick tag i Jared Leto's hand när han ställde sig över publiken precis framför oss, och höll kvar tills han drog därifrån. Det, mina vänner, var awesome! Jag och Zara hade flyt och lyckades hamna längst fram på Paramore också, som började spela direkt när 30STM slutade. De är också ett sådant band man verkligen ska se LIVE! Slänger upp ett inlägg med bilder och videos om en stund.


brb!


19 juni 2010


Mja, här är inte uppdateringen på topp får man väl säga. Har nämligen varit sjuk de senaste dagarna och har därför känt att jag inte har någonting vettigt att bidra med här i bloggvärlden. Sitter just nu och håller tummarna för att regnet håller sig borta i tio minuter till, så att jag slipper gå ned till tåget i regnet. Ska in till staden och möta Zara , som egentligen skulle kommit i onsdags. Min "sjuka" sköt upp det hela, men nu är jag frisk och imorgon blir det Paramore, 30STM, Johnossi och allt det där. Härligt, härligt! Lite halvt orelevant inlägg sådär, men kände att jag behövde slänga upp någonting nytt med tanke på att det inte lär bli någon vidare uppdatering resten av dagen och imorgon.

Om en månad är jag 18, party!

i l l u s i o nalles weg wie im wahn, seh ich mich immer mehr verschwinden

15 juni 2010


För tillfället är jag så övertrött att jag borde bli tvingad att gå och lägga mig. Jag pratar som om jag vore råpackad och beter mig som om jag vore fjorton. Så det kan gå! Natha sitter med sin dator här bredvid och trots att vi båda är lika trötta kan vi inte förmå oss att gå och sova. Vi har spenderat kvällen framför teven och chatroulette, alltid lika underhållande! Har även lyckats ramla x antal gånger, varav ena då jag visade mig i cam. Sådant är alltid ganska trevligt, må jag säga.

Var i stan tidigare idag och fick agera räddare i nöden. Tre stycken Rottweilers (varav två valpar) slet sig loss när ägaren inte var där och sprang ut i trafiken samt in i Nordstan. Självklart kunde vi inte stå där och titta på utan att göra någonting, så det slutade med att vi fick fånga hundarna och sedan stå där och försöka hålla de lugna tills ägaren kom. Till och med vakter och polisen blev inblandad. Så oansvarigt att lämna tre stycken hundar under såpass lång tid. Hade vi inte fångat in de hade de förmodligen blivit påkörda.

Förutom detta så lyckades jag komma hem med nytt löshår (istället för de behövliga klädesplagg jag tänkt inskaffa). Insåg dock, när jag hade sytt det, att det inte var tillräckligt långt samt lite väl ljust i topparna, men vad finns det att göra åt saken nu? Får försöka göra det bästa av situationen. Nu: Sängen!!!!!!!!!!!!!!!


three years gone


Ligger i sängen och knaprar chips (ångest!) och tittar på "Den rätte för Rosing". Har redan sett alla avsnitt när de visades på tv, men fick för mig att jag skulle titta på de igen. Trevligt! Nåväl, meningen med det här inlägget var att påpeka att det idag är tre år sedan jag träffade Tokio Hotel för andra gången utanför Grand Hotel. Om jag ska vara ärlig har jag fortfarande otroligt svårt att inse att jag varit med om det på riktigt. Det var så nära, det var så intimt. Och framförallt - det var så äkta! Det gör ont att inse hur lång tid det har gått och hur mycket saker och ting har förändrats. / Stuck in the memory of your presence..


!!!!


Det finns en sak som stör mig så otroligt, som jag känner att jag måste ta upp. Varför i helvete bloggar man om man inte kan kontrollera svenska språket? Nu lät det som att jag syftar på invandrare som inte lärt sig svenska, men jag syftar på svenskar som inte kan använda grammatiken på rätt sätt. Hur svårt ska det vara att lära sig att inte särskriva samt att använda orden "hans/hennes/sin/sitt" på rätt sätt till exempel? Jag ser verkligen inte det svåra i det, och ägnar man sin tid åt någonting som basically går ut på att föra fram sina åsikter i text bör man kunna se till att man använder grammatiken korrekt.

Någonting annat som går mig på nerverna som hör till samma kategori är folk som publicerar blogginlägg som består av tusen stav- och slarvfel. Hur jobbigt är det att läsa igenom inlägget en extra gång innan man publicerar det? Själv är jag överdrivet noga med att allting ska se bra ut och låta korrekt. Det är trots allt text och svenska språket vi ägnar oss åt när vi bloggar.

Så för guds skull - lär er svensk grammatik innan ni försöker uttrycka er textmässigt, tack!

12 juni 2007


Bengans - Grand Hotel - Hotellresturangen

3 år sedan!

12 juni 2010


Mitt rum är fyllt av fina toner, medans vinden viner så att det låter som att taket ska rasa här utanför. Andra dagen på sommarlovet och vädret påminner om en höstdag i mitten av november. Kunde ju varit roligare, men nu ska jag inte klaga. Vad jag dock känner för att klaga på är att jag inte har något liv längre. Eller längre och längre, åtminstone inte den här helgen. Det jag lyckats åstadkomma hitills på lovet är att klippa mig och slinga håret. Resten av tiden har jag slagit ihjäl med hjälp av musik och dator på mitt rum. Tragiskt? Jo tack. På onsdag kommer Zara iallafall, så det blir förhoppningsvis lite roligare. Kirrade precis min biljett till Pier Pressure också, så nu blir det böner varje kväll så att vädret kanske bestämmer sig för att vara lite snällt på söndag. Vore inte alltför kul att dra dit i spöregn och storm faktiskt.


 

 

 

 

 

Bilderna är random och tagna innan jag klippte mig och sådant.


summertimeQuestions and AnswersVilka är dina favoritfilmer?

Har sett otroligt många bra filmer som jag tycker om,
men två av de absolut bästa jag sett är "The Notebook" och "New Moon".

Vilka länder har du rest till och vart skulle du vilja resa?
De länder som jag hitills har besökt är Danmark, Norge, Tyskland, Spanien, Grekland och Italien. Tror inte att jag glömde något nu. Vissa av länderna har jag besökt ett flertal gånger, så som Tyskland, Danmark och Spanien. Nummer ett på min lista över länder jag skulle vilja besöka är USA. Jag gissar att jag kanske tittat alldeles för mycket på amerikanska filmer och serier, men allting kring det landet faschinerar mig. Helst skulle jag vilja besöka Kalifornien och Hollywood.  

Vad ska du göra på din 18-årsdag?
Som det ser ut nu ska jag fira med min familj på dagen och gå ut och fira med mina kompisar på krogen på kvällen.

Vilken är din favoritfärg?
Jag gillar de flesta färger, med vissa undantag. Men svart, vitt och rosa hör väl till favoriterna.

Om du skulle vara tvungen att göra en tatuering, hur skulle den se ut?
Jag ska tatuera mig snart, så fort jag bestämt var på kroppen jag ska göra den. Jag ska tatuera in en mening/del ur en låt som har väldigt stor betydelse för mig.

Favoritbil?
Jag har inte direkt någon större "relation" till bilar, så jag har tyvärr inget svar på den frågan. Vad jag vet är dock att jag inte tål gamla, slitna Volvos som många nyblivna körkortsinnehavare verkar tycka är tufft att åka runt i.

Vad föredrar du - Max, BK eller Mc Donalds?
Donken alla gånger!

Är du och My fortfarande lika tighta kompisar som ni var förut?
Yes, jag och My är fortfarande lika bra vänner som vi varit tidigare. Har hört att det av någon anledning börjat gå rykten om att vi är ovänner och liknande, vilket absolut inte stämmer.

Ha sex medvetande eller medvetslös?
Medvetslös såklart? Det är så vi gör det här i Götet.

Visste tyckte du att det var kul när jag filmade och tog kort på dig 08?
Jag älskade det. Det vet du!

Vad har du för kamera? (Din video på Green Day var ju skitbra, så jag blev bara tvungen att fråga.)
Jag har faktiskt tre stycken olika kameror - en systemkamera och två digital. Den jag använder då jag filmar på konserten är en rosa Finepix Z. Jag älskar den. Enda minuset är att man inte kan zooma mycket alls, eller zooma in/ut när man väl börjat fima.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Den där frågan ställer jag till mig själv varje dag. Det finns så otroligt mycket som jag skulle kunna tänka mig att arbeta med, så det känns som att jag omöjligt kommer kunna välja enbart ett område och yrke i framtiden. Jag skulle älska att jobba med någonting inom musik, men exakt vad har jag ingen aning om. Även yrken inom media intresserar mig, eftersom jag går Samhällslinje med Mediainriktning. Som sagt - det finns otroligt mycket saker jag tycker verkar intressant, så för tillfället har jag faktiskt ingen aning. Som det ser ut nu åker jag förmodligen utomlands efter studenten och jobbar som Au Pair eller liknande.

Om du kunde få återuppleva en dag eller ett tillfälle i ditt liv; vilken eller vilket skulle du välja?
Tråkigt nog så antar jag att de flesta redan vet mitt svar på den frågan - Tokio Hotel-konserten i Frankfurt 2007, utan tvekan.

Hur långt kom du i ridningen när du red förr? (Hur rutinerad var du ungefär?)
Innan jag slutade rida hade jag ridit i ungefär sju år, och under den tiden hade jag ridit på ridskola flera år, varit på tre stycken ridläger samt haft ett x antal olika medryttarhästar. Jag tävlade inom ridskolan och skulle även börja träna och tävla i hoppning med min sista medryttarhäst, men hann tyvärr aldrig så långt. Vet inte riktigt hur man ska förklara hur rutinerad jag är/var. Antar att man måste se mig rida för att få en inblick i det.


School's Out

 

 

Från och med idag är jag fri tio veckor framöver. Av någon konstig anledning känner jag mig inte glad, snarare tom. Men skolavslutningen var fin iallafall, om än något sorglig. Det var hemskt att säga hejdå till Sverker och veta att han inte kommer finnas kvar i höst, och det var hemskt att se honom börja gråta då han fick presenterna vi fixat till honom. Att ersätta honom med någon annan känns bara helt jävla lönlöst.

 

Well, mitt sista sommarlov någonsin börjar nu, I guess. Vi startar med Pier Pressure nästa vecka.


what about now ?

 

Älskar låten och videon gjorde mig rörd på något sätt. Tänk vad lite som behövs för att

sprida glädje där ljuset inte lyser lika starkt som här.

 


hollow


can we see beyond the scars?


I mina hörlurar just nu!Bryan Adams - Summer Of 69
Daughtry - What About Now
Johnossi - 18 Karat Gold
Good Charlotte - It Wasn't Enough
HIM - The Funeral Of Hearts

Klicka på låtarna för att lyssna på dom.

6 juni 2010


Igår vaknade jag 08.49 och trodde att jag hade lyckats sova bort hela dagen. Som tur var var så inte fallet, så jag gjorde mig i ordning lite smått och drog till Landvetter för att träffa Natha. Vi gick till stallet och red en sväng. Vi red båda två på samma häst och det är alltid mysigt. Fotade henne och Tore efteråt och fick en hel del fina bilder. Kan tyvärr inte lägga upp några idag dock, eftersom de finns på Natha's kamera.

Efteråt var planen att vi skulle köpa jordgubbar och gå ned och lägga oss vid sjön och sola och bada. Men självklart hade vädret bestämt sig för att bli lite sämre just då, så vi dissade de planerna och gick och köpte pizza istället. Resten av dagen köpte vi Kinderägg och satt på en uteservering och drack Cola.

Såhär mogen humor har vi. Det är ett rådjur vi står och ropar på i början!


Svar på Frågestund ~ Part 1

 


Vilket är ditt bästa TH-minne?

De minnen jag har med Tokio Hotel är det finaste jag har, och jag skulle inte byta ut någon utav de mot någonting här i världen. Men skulle jag vara tvungen att välja ett minne som det bästa, skulle det utan tvekan, vara den första konserten jag var på i början av 2007. Det året kommer alltid att vara det bästa året i Tokio Hotel-sammanhang och konserten var oslagbar. De känslor jag upplevde i samband med den kommer aldrig gå att beskriva i ord. Har fortfarande svårt att förstå att jag varit med om det på riktigt.Favoritlåt med Tokio Hotel?
Finns det någon TH-låt som betyder extra mycket för dig? Vilken och varför?

Jag har tänkt på det här så många gånger och jag har en känsla av att jag till slut kommer ha lyckats rabbla alla deras låtar. Det finns alldeles för många av de som har stärkt mig och som lyckats göra mig hel då jag känt mig som mest trasig, för att enbart kunna välja en. Självklart finns det låtar som betyder mer för mig än andra, men det skulle bli alldeles för svårt att utse vilka de är, så jag låtar det förbi osagt.Bästa konserten under Humanoid-turnén?

I och med att jag hade helt olika känslor på alla fyra konserter jag var på under turnén, så är det svårt att utnämna en som den bästa. Ska man gå efter publiken och stämningen i arenan vinner konserten i Milano med stor marginal, men samtidigt är det så mycket annat som spelar in. Konserten i Danmark var bäst på sitt sätt i och med att allting var nytt - och på tyska, men konserterna i Sverige var speciella på sitt sätt de också. Dock tror jag faktiskt att det står mellan konserten i Danmark och den i Milano.Vart stod ni under konserten i Frankfurt? (Vilken rad och sida osv.)


Till en början slog vi oss ned framme vid scen på Toms sida. Det var då ett par personer framför oss, men innan konserten började armbågade vi oss längst fram till staketet. Där stod vi enda tills det var dags för In Die Nacht och Rette Mich ute på catwalken - då förflyttade vi oss dit och stod där en liten bit från staketet.Hur ser en perfekt TH-konsert ut för dig?

Skulle jag få drömma mig bort totalt så skulle jag helst se de spela på en så liten scen som möjligt, på ett så litet ställe som möjligt. Bara en enkel, personlig och intim spelning. Det behövs inga stora scener, eld eller coola kläder - det var Tokio Hotel jag blev kär i och ingenting annat behövs.Vilken av Bills alla frisyrer skulle du välja om han bara fick ha en och samma resten av livet?
Isådana fall skulle jag utan tvekan valt fluffet han hade i början av 2007.Favoritkonsert med Tokio Hotel?
Jag antar att du syftar på favoriten av de jag själv har varit på?
Isåfall - min första konsert, 15 april 2007 i Frankfurt.
3 juni 2010

 


+ Nya kläder på posten
+ Biljett till Twilight fan event.
+ Underbart väder.
+ Skickade in foto i tid, for once.

- Sumpat MVG i musik.
- Käkade chokladboll.
- Massa plugg tills imorgon.
- Sjukt gammal bild.

Tills vidare fördriver jag tiden med underbara OC.

s l u t

 


T W I L I G H T


Drabbades helt plötsligt av väldigt stark beslutsångest. Som många säkert känner till så kommer Kristen Stewart och Taylor Lautner till Stockholm den 21 juni. Det ska hållas ett fanevent på Hovet där de ska medverka, och självklart tänkte jag åka dit. Visserligen väldigt tråkigt att Robert Pattinson inte kommer han också, men i vilket fall.

Imorgon klockan 08.00 släpps biljetterna (gratis!) i Stockholm, Malmö och Göteborg och det är redan sjukt många som köar, vilket betyder att VIP-biljetterna är slut. Jag själv hade tänkt åka in tidigt imorgon bitti, då jag inte känner något behov av att köa ett dygn för Twilight. Nu är frågan - ska jag åka till Stockholm och eventet trots att VIP-biljetterna är slut?

Det innebär att jag kommer få vanlig sittplats på Hovet, och inte vara nära alls. Jag tycker att det känns ganska onödigt, men det är trots allt roligt och skönt att komma iväg någonstans och uppleva någonting kul, i och med att jag knappt har någonting annat planerat för sommaren hitills. Det som får mig att tveka överhuvudtaget dock är mitt stora behov av pengar. Hjälp mig!


2 juni 2010

 

Här är uppdateringen på topp känner jag, men har inte särskilt mycket intressant att komma med när varje dag ser i stort sätt likadan ut. Jag går till skolan, ligger ute och solar samt pluggar, och det är väl så dagarna lär se ut framöver också tills det är sommarlov nästa torsdag. Sommarlov! Oh my motherfucking God vad tiden går läskigt snabbt. Känns som att det var igår jag gick runt i Uggs och varm vinterjacka och klagade på att snön aldrig gav sig. Hittade en riktigt söt bikini idag också, men min glädje föll då jag stod i provrummet för att testa den. Min kropp är inte i närheten av okej längre. Ångest.

 

Well, över till någonting lite mer intressant; fick ett glatt besked idag i skolan då Sverker kom in i klassrummet och meddelade att jag och Natha fått praktikplatser på Universeum. Fem stycken från skolan har chansen att arbeta som guider där i höst och ha det som sitt projektarbete. Jag såg det som en bra chans till jobberfarenhet och kanske möjligtvis extrajobb i framtiden, så det känns riktigt bra att vi faktiskt fick platser! Skönt med lite omväxling också, med tanke på hur extremt skoltrött jag är. Happyface!

 

Nej, nu ska jag ta mig en powerwalk, döda min kropp med Situps och plugga lite till.

(Kul att så många faktiskt ställt frågor i inlägget under också. Ställ gärna fler, så svarar jag i helgen!)

 


RSS 2.0