25 maj 2012Och ungefär DÄR föll allting på plats. Vi ses på Metaltown och Peace & Love i sommar. Lyckorus.

Mitt Hjärta.
23 maj 2012Befinner mig för närvarande på landet. Med tanke på hur väderprognosen ser ut för veckan drog jag och mamma upp hit igår morse och jag ångrar mig inte en sekund. Har solat hela dagarna och idag blev det även årets första bad. Underbart. Fortsätter det såhär kommer jag komma hem svart i slutet av veckan.

För övrigt har även de senaste dagarna varit fina. Fredagskvällen som var menad att bli hyfsat lugn och bestå av trevligt sällskap och något glas vin slutade, som så många gånger förr, med alldeles för många shots och ett uppvaknande någon helt annanstans än hemma. Lördagen blev därför lugn och eftersom att vi hade finbesök i Floda, bestående av storasyster med familj, tog jag och mamma hand om Simon och Nathalie hela dagen. Mysigt. Söndagen spenderades sedan mestadels i sängen och måndagen, som bilderna ovan vittnar om, i stan tillsammans med Natha. Vi åt, bröt normer på bilverkstaden och chillade.
Det är svårt att undgå hur mycket lättare det blir att andas då dagarna består av sol och kvällarna är ljusa.

Precis avslutat och laddat upp årets, om inte tidernas, mest lönlösa och ointressanta inlägg - check!

Hockey-VM 2012 / Kvartsfinal.

Vet ni vad jag älskar med den här dagen? Jag älskar att himlen är grå och att regnet står som spön i backen. För en gångs skull. Det gör att man slipper ha ångest för att man suttit fastklistrad framför teven sedan klockan 12.00 och kommer att göra fram tills klockan 23.00. Hockey hela dagen - bokstavligt talat.
Har sett Slovakien skrälla och slå ut Canada med 4-3 och Norge förlora mot Ryssland. För tillfället är det Finland och USA som skrinnar runt på isen och jag håller mina tummar för att Finland blir utslagna.

Om sisådär en timma är det dags för spelarna som bär tre kronor på bröstet att beträda isen för ett hett möte mot Tjeckien och tittar man enbart på pappret är detta en match som Sverige ska ta. Med allt ifrån veteraner med namn som Daniel Alfredsson och Henrik Zetterberg till unga talanger som Erik Karlsson, Nicklas Bäckström och Gabriel Landeskog har vi sammanlagt 16 (!) NHL-spelare med i truppen. Det är underbart.

Det gör dock ont att veta att jag själv inte kommer att vara på plats ikväll trots att allting egentligen var spikat och klart och det gör ont att veta att vi egentligen skulle sett Freddan och Joel ute på isen. Att spela i Frölunda bär uppenbarligen ingenting annat än otur med sig i landslags-sammanhang.
Men nu ska vi inte vara sådana - jag ser fram emot en grym sammandrabbning om en timma och hoppas på en ökning i procent när det gäller alla moment från Sveriges sida. Då kan det bli grymt det här.


Dag 3: 30 korta fakta om mig.

1. Om jag fick en enda önskning här i världen skulle det vara att få börja om mitt liv från början.

2. Jag upplever det som att jag blivit placerad i fel värld. Jag passar inte in i detta system som vi människor format och jag äcklas så fruktansvärt av att allting tappat fokus och att livet enbart kretsar kring pengar.

3. Jag har fem syskon - fyra bröder och en syster.

4. Jag har fobi för ett mönster. Får rysningar i hela kroppen och mår sjukt illa inombords vid blicken av det.

5. Jag klarar inte av när människor säger till mig vad jag ska göra. (Bortsett från när det gäller jobb.) Säger någon här hemma till mig att göra någonting får det bara motsatt effekt och jag gör det inte alls istället.

6. Jag var en av de första i Sverige som såg Tokio Hotel live. Detta skedde i början av 2007 då de fortfarande var hyfsat okända här.

7. Jag hatar att duscha, smörja in mig, byta kläder osv. för att jag då måste se och röra min kropp. Det finns även dagar då jag undviker helt att se mig själv i spegeln på grund av hur dåligt jag mår av spegelbilden.

8. Jag önskar mig nästan ingenting hellre än äkta kärlek, men är samtidigt helt övertygad om att jag kommer att leva resten utav mitt liv i ensamhet.

9. Jag stör mig fruktansvärt mycket på tjejer och umgås oftast mycket hellre med killar. De är så mycket mer okomplicerade och man slipper all drama för skitsaker som många tjejer har en tendens att ägna sig åt.

10. Jag älskar tysk hiphop.

11. Under de år då jag var som mest besatt av Tokio Hotel var jag bombsäker på att jag en dag skulle dö för deras skull. Om någon skulle läsa min dagbok från de åren skulle jag förmodligen bli inspärrad for life.

12. Jag är extremt rädd för döden, vilket har lett till att jag även är fruktansvärt flygrädd, inte klarar av att köra eller gå över höga broar och liknande. Har även blivit sjukt paranoid på grund av detta.

13. Jag har fortfarande mina väggar tapetserade med Tokio Hotel, trots att jag fyller 20 år i sommar. Det har sett ut så sedan 2006 och att ta ner allting nu skulle kännas som att radera en del av mig själv.

14. Jag har perioder då jag försöker undvika att sova in i det absolut längsta på grund av att jag dör av ångest då jag släcker lampan och lägger mig ensam i sängen.

15. Jag är expert på att skjuta saker framför mig och blunda för det som är jobbigt.

16. Jag skulle kunna leva på choklad, ostbågar och Subway-kakor ifall det inte var så onyttigt.

17. Jag "sparar" mitt liv i musiken. Vore det inte för specifika band och låtar skulle jag inte minnas ens hälften av det jag minns från mitt liv idag.

18. Jag klarar inte av att äta inför personer jag inte känner så bra. Speciellt inte när det gäller killar.

19. Jag älskar att sova tillsammans med någon och att skeda kan vara det bästa som finns.

20. Jag är, på ett omständigt vis, halvt släkt med Tommy Nilsson. Han är morbror/farbror till min morbrors frus barn aka. min halvkusin.

21. Om jag hade fått välja själv om jag skulle bli född eller inte hade jag valt att inte bli det.

22. Jag missar aldrig en hockeymatch, oavsett om det gäller Elitserien, VM eller obetydliga träningsmatcher.

23. Jag är tidsoptimist. Det spelar ingen roll om jag börjar fixa mig 5 timmar innan jag ska gå hemifrån - det slutar i stort sätt alltid med att jag får bråttom och måste springa till tåget/what so ever i slutändan ändå.

24. Jag har sagt till Bill Kaulitz IRL att jag älskar honom. Pinsamt. Men jag var fjorton år och förblindad.

25. Jag har uppfattningen att 99% av alla killar enbart är ute efter sex. Får se om jag träffar någon som får mig att ändra mitt synsätt någon vacker dag.

26. Jag har väldigt egen och svårdefinierbar humor. Vet inte riktigt själv vad jag skrattar åt, men sådant som man ska skratta åt (skämt, roliga serier etc.) gör bara motsatt effekt på mig.

27. Pga. säsongskort har jag alltid, i hela mitt liv, haft samma plats i Scandiavium under hockeysäsongerna.

28. Jag älskar killar som ser "farliga ut" och har en enorm weakness för killar med mycket tatueringar. Har även någon thing för poliser. (Som tur är har jag Natha vid min sida där, så jag slipper vara ensam. Haha.)

29. Kan inte komma på någonting jag stör mig på mer än medgångssupportrar och människor som försöker verka insatta och kunniga inom en sport när de egentligen inte kan ett skit. Nackskott på sådana.

30. Jag önskar ofta att jag hade blivit född som kille.

Nostalgia.Bilder der Vergangenheit holen mich wieder ein. Tage und Nächte sehe ich dein Lachen und Weinen.
Ziele der Vergangenheit zu Asche verfallen. Ziele meines Lebens sind abgebrüht und kalt.
Warum blick ich nur auf, wenn es keiner sieht?
Warum blick ich nur auf, wenn es dich nicht mehr gibt?

16 maj 2012
Tiden rusar och helt plötsligt har det gått över en vecka sedan Zara hoppade av tåget i Alingsås och åter var hos mig. Vi spenderade vår tid i Marcus lägenhet där vi åt alldeles för mycket Subway, tittade på en jävla massa hockey, drack alkohol, gjorde ett tappert försök till att baka Subway-kakor, tittade på filmer och chillade. Vi är ett gött team och mina cravings över att skaffa egen lägenhet och flytta hemifrån växer sig bara större för varje sekund som går. Snälla gud i himlen, ge mig ett fast jobb eller en jävla massa pengar?

Som sista bilden vittnar om spenderades gårdagen i sällskap av Natha. Vi käkade lunch, slog rekord i antal felkörningar, sjöng halsarna av oss, kalasade på Subway-kakor, kände oss vuxna då vi handlade bildelar inne på Biltema samt satt en timma i bilen på en parkering och diskuterade sex. Jamen, varför inte?

Nu hade jag tänkt att gå och antingen tröstäta eller karva sönder mina armar på grund av det faktum att INGEN JÄVEL har möjlighet eller pengar till att åka med mig på varken VM eller Peace & Love. Fuck it.

Dag 2: Det här vill jag jobba med.

Har skjutit den här punkten framför mig ett tag på grund av att den enbart ger mig en fet klump i magen och ännu mer ångest än vad jag vanligtvis har, men om jag fick välja helt vad jag skulle arbeta med utan att behöva tänka på utbildningar, hur lätt/svårt det är att lyckas och allt sådant finns det framförallt två områden jag skulle välja. Tror visserligen att jag skrivit om detta tidigare, men låt gå iallafall.

1. Sportjournalist / Någonting annat som har med ishockey att göra.
Jag älskar att skriva och vet även att det är en av väldigt få saker som jag faktiskt är riktigt bra på när jag själv vill och lägger den sidan till. Min dröm skulle vara att få slå två flugor i en smäll och arbeta som sportjournalist med ishockey som inriktning. Bevittna och referera matcher, vara med bakom kulisserna, intervjua spelare och ledare och bara vara en del utav sporten på ett annat än vad jag är idag samtidigt som skriften och orden är i fokus - en dröm. Alternativt skulle jag även kunna tänka mig att arbeta med ishockey på annat sätt, exempelvis genom att arbeta inom en klubb med marknadsföring eller någonting liknande.

2. Någonting inom musik.
Jag skulle älska att stiga upp på morgonen om jag visste att jag skulle få beblanda mig med musiken och dess värld varenda dag. Det finns ingenting som kan få mig att känna mig så levande som jag gör då jag befinner mig på en spelning eller på en festival och därför skulle det vara heaven on earth att få ha ett yrke som på något sätt berör detta. Exakt vad jag då skulle arbeta som vet jag inte riktigt själv då det finns så oerhört många olika yrken inom musikvärlden, men bara att få jobba med, som "rubriken" säger, någonting inom musik skulle göra mig lyckligast i världen.And togheter we'll fight, we'll be losers united, so let the dream begin.Hänt sedan sist:

x Som tidigare nämnt begav jag mig till Rach förra fredagen för VyRT. Det var meningen att allting skulle starta klockan 00.00, men efter diverse tekniska problem kunde det inte dra igång på riktigt förrän runt 02.00. Redan då var jag trött efter att ha varit uppe hela natten innan men jag lyckades trots det hålla mig vaken till 06.00 då allting var finito. Eventet bjöd på allting ifrån sneakpeaks av nya låtar, akustiska versioner av gamla och frågor & svar till Jared som lyckades sätta eld på någonting då han lagade pannkakor.

Bäst av allt: Att Jared langade SIASL, vilket jag hade hoppats på men absolut inte trott skulle ske.
Roligast av allt: Jared's "boink". Lite utav ett övertrött "internskämt" mig och Rach emellan.

x I måndags var det Valborg och fest och utgång stod på schemat. Dessvärre blev saker och ting inte riktigt lika nice som vi alla hade hoppats på, så efter ett snabbt besök på Trädgårn och Queen drog jag istället hem till Jimmie och spenderade natten där. Trevligt det också dock.

x I fredags kom Zara hit och vi hade en skön helg i Marcus lägenhet inne i stan. Hon åkte hem en snabbis i söndags, men sitter redan på tåget tillbaka igen. Fredagen bjöd på ett besök på Liseberg för att se Maskinen, VM-premiär samt en spontan utgång under natten som slutade med att vi fick oss en trevlig stripptease mitt på centralstationen. Som vanligt då jag och Zara festar kom vi inte hem förrän under morgonen dagen därpå, så lördagen spenderades mestadels i soffan framför teven. Gött häng.


RSS 2.0