30 september 2010


Imorgon är det sista dagen på Universeum och trots att jag klagat flertalet gånger så känns det sorgligt att det redan tar slut. Det är nu de senaste dagarna som det känns som att vi verkligen har kommit igång på riktigt och det känns sjukt tråkigt att lämna när allting känns som bäst. Kommer förmodligen att nästa vecka då jag är tillbaka i skolan. Well, igår guidade vi de sötaste ungarna någonsin. De var så otroligt väluppfostrade och intresserade, så det var ett rent nöje att guida dem.

Idag var det invigning på en ny del på våran avdelning. Det var tydligen en big deal, för invigningen bestod av både tidningsfotografer och kända professorer. Gött! Skönaste på hela dagen var att hela avdelningen var fylld av heliumballonger vi fått äran att fylla, och med helium i närheten blir man genast sju år inombords igen. Alltid lika underhållande! Langar en liten video här nedanför. Ignorera gärna utseendet. Jag tror aldrig att jag varit så sliten varje dag som under den här tiden på Universeum. Ska bli skönt att få använda vanliga kläder igen och kunna fixa sig på riktigt.

Nu ska jag sova och vakna upp med vetskapen om att det är helg! Aldrig varit mer efterlängtat.


Heart




Good Charlotte är lite finare än det mesta.

27 september 2010


Usch, har gått runt och sett ut som ett helvete hela veckan. Har ingen ork till att fixa mig längre. Illa. Måste göra någonting åt mitt utseende innan jag får ett mentalt jävla breakdown.

 

Känner mig inte direkt fräshare för tillfället heller, med tanke på att jag ligger i sängen framför teven med Cola och Ostbågar. Men äsch, sådant får man tåla. Tackar gudarna för att jag är ledig imorgon. Jag hade aldrig orkat släpa mig upp ur sängen klockan fem för ännu en vecka på Universeum. Tänker spendera hela dagen i sängen istället. Fyfan vad lockande.

 

I helgen har jag hunnit med en hockeymatch som gav mig en smärre hjärtattack, ett biobesök, lite övningskörning samt att bli totalt ihjälskrämd av en jävla spindel. Tog ungefär en timma innan jag ens vågade mig på att försöka dammsuga upp den, och innan dess hade jag hunnit få total panik ungefär. Varför i helvete ska de alltid dyka upp då man är ensam hemma? Spindlar borde utrotas. Usch!



I fell apart, but got back up again.


Ett bra exempel på när musik får en att vilja skratta, gråta, gå sönder och bli hel på samma gång.

Ich bin da, Ganz egal wo du bist.


Jag antar att ingen som tycker om Tokio Hotel har undgått nyheten att tvillingarna ska flytta till USA.
Jag tänkte egentligen inte skriva någonting om det här, men efter att ha läst blogginlägg efter blogginlägg, och facebook-status efter facebook-status där folk skrivit massa skit, kan jag fan inte låta bli.

Vad fan är det som gör att folk tar sig rätt att slänga ur sig elaka saker och bli genuint arga pga. att två vuxna människor tar ett beslut att, i det här fallet, flytta till ett annat land? Hur tänker man då?
Vi fans har en jävla tendens att bortse från det faktum att killarna inte är något annat än vanliga människor, och i situationer som dessa visar det sig extra tydligt.

Jag har sett folk antyda att eftersom de själva har valt ett liv som detta borde de anpassa sig efter vad som förväntas av dem, och där måste jag tyvärr säga att jag inte håller med överhuvudtaget. Det finns inga som helst regler som talar om hur man ska bete sig när man lever ett liv i rampljuset och det finns heller ingen sorts lag som säger att vi, fansen, ska behöva tillåta varje beslut de tar. Varför skulle vi ha någonting med saken att göra? Egentligen?

Hur gärna vi än önskar att det var så, så handlar inte varenda sekund av deras liv om Tokio Hotel. Varje beslut och varje steg de tar i sin vardag kan inte kretsa kring bandet. Det vore helt orimligt, och hur ont det än gör att inse kommer vi aldrig att ha någonting att göra med vad de gör i sitt privatliv och inte.
























(Det äcklar mig lite smått ibland att inse att de har så många fans som bryr sig mer om vad de gör och inte gör, istället för att bry sig om musiken och dem som personer.)

23 september 2010


Sitter vid en stationär dator och försöker minnas hur man skriver på ett sådant tangentbort. Har inte suttit vid något annat än min laptop på två år, och att detta är en PC gör ju inte saken bättre. Jag saknar min Mac, som för tillfället befinner sig i skolan för att få alla de senaste programmen och ett nytt operativsystem. Gött!

Är för övrigt helt slut. Kan inte minnas när jag var såhär trött senast. Har gått runt som en zombie hela dagen och har knappt kunnat hålla ögonen öppna. Jobbar ju som guide på Universeum den här och nästa vecka och det är jobbigare än vad man kan tro. Igår hade vi vår första temaguidning och man kan inte direkt säga att vi hade tur med klassen. Jag fick hand om sex förstaklassare som jag själv skulle guida och göra uppgifter med och det var lättare sagt än gjort. De slet och drog i mig, sprang omkring, skrek, var elaka mot varandra och allmänt ouppfostrade. Ber till gud att klassen vi ska guida på tisdag inte är likadan.

Här nedanför tänkte jag egentligen slänga upp två videos från idag, men kunde tydligen inte lägga in någonting från ipoden till datorn eftersom att den är Mac-formaterad. Jobbigt läge! Får bli imorgon eller något istället.


Ikväll är vi alla Förlorare!


Jag har aldrig varit med om sådan hetsig stämning på Facebook som under de senaste timmarna. Och inte fan är det konstigt. Självklart pratar jag om valresultatet och det faktum att rasisterna aka. Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen. Detta kommer inte skapa någonting annat än ett samhälle med ökad segregation och hat och det skrämmer mig att veta att 6% av svenska folket instämmer i Jimmie Åkesson's (med bihang) sjuka åsikter. Jag har alltid varit starkt emot all form av rasism och bara tanken på att vi nu har ett främlingsfientligt parti i riksdagen gör mig illamående. Speciellt med tanke på rollen de kommer att få. Vågar inte ens tänka på hur mycket Sverige kommer att gå ned sig de kommande 4 åren.

 

Orkar inte skriva ett seriöst eller sammanhängde inlägg. Önskar bara att de "smarta" människor som röstade på SD kunde läst på lite mer om vad de egentligen står för och tagit reda på den nazistiska bakgrund många högt uppsatta inom partiet har. Vi behöver ingen ny Hitler!


Here comes the rain to end it all, the Blood and the game.



Det regnar ute, och min blick fastnar vid en av de tusentals regndroppar som pryder fönsterrutan. En sekund av existens innan den slutligen flyter ihop med resterande. En sekund av bekräftelse, innan allting återigen slocknar. Någonting som skulle kunna vara så vackert slutar i en kamp. En kamp om överlevnad.
Kanske det är vad som uppstår då gränserna mellan dröm och verklighet för länge sedan suddats ut.




F i e r c e




18 september 2010



Hemma efter en fett lyckad kväll. The Better Way, Saving Yesterday, Into The Sky och Neverblue spelade på Meeths och jag och Natha var där och jobbade. Stod i cafét, satt i entrén och stod i garderoben. Sjukt sköna människor och bra band. Skulle verkligen inte banga att ha något liknande som regelbundet jobb.

Vi var sugna på att dra ut efteråt, men eftersom jag inte hade med mig mitt leg dissade vi det och drog hem istället, vilket kanske var tur nu i efterhand. Hade bara gjort slut på massa pengar, som jag sedan hade ångrat imorgon. Är dessutom dödligt trött och tänker bara ligga i sängen och chilla och äta choklad i några timmar framöver. Funderar på att slå på Highway, för femtontusende gången. Ja, så får det nog bli.

(Egentligen skulle inlägget även innehållit en bild på när jag och Natha blev haffade med handklovar av säkerhetsvakten (hehe), men på grund av mitt ikke smickrande utseende hoppar jag över det.)

17 september 2010



Ligger för tillfället i sängen med en skål med nudlar och ett glas Cola. Har nyss tittat på  Frölundas första match (äntligen!) för säsongen, vilket tyvärr blev lite grann av ett fiasko. Slutade 2-6 mot Timrå och Frölunda klev av isen med tre skadade spelare. Inte bra. De får verkligen se till att vinna på hemmaplan mot AIK på tisdag. Underbart gött att säsongen dragit igång igen annars. Ser fram emot matchen på tisdag.

Välbehövlig helg nu för övrigt. Lyckades kirra en skolvecka med 100% närvaro. Strongt gjort av mig. Var för övrigt min sista dag i skolan på två veckor idag. På måndag börjar jag nämligen mitt projektarbete - att arbeta som guide på Universeum i två veckor. Ska nog bli trevligt. Kom och besök mig vettja!

Nja, det här inlägget känns inte särskilt motiverande att publicera. Blev mest ett "fylla-ut-bloggen-så-att-den-inte-ser-så-tom-ut-inlägg", vilket jag hatar. Från och med imorgon ska jag ta tag i mitt skrivande och inte ladda upp massa skit, vilket bloggen bestått av till 100% den senaste tiden. Har lust att radera hela skiten.


16 september 2010


Man märker verkligen att det börjar bli höst ute nu. Hemska tanke. Hur mysigt det än är med varma halsdukar och vantar så går det inte att sticka under stolen med att allting känns en aning jobbigare då det är mörkt och kallt utomhus. Jag bävar inför tiden då det är lika mörkt när man åker till skolan som när man åker hem. Funderar starkt på att emigrera. Eller åtminstone gå i ide under det kalla halvåret.

För övrigt tycker jag om torsdagar. Inte nog med att man kliver upp ur sängen med vetskapen om att det är fredag imorgon - jag börjar även klockan 13.15 och har enbart en lektion. Sådant gör vardagen lite mer hanterlig. Hann även med att gå till biblioteket och förtidsrösta innan skolan. Skönt att ha det gjort tidigare och slippa stå och trängas med alla desperata väljare på söndag. Börjar bli en aning nervös inför resultatet av valet nu. Har aldrig varit särskilt insatt i politik tidigare, men i år har jag följt alla debatter och diskussioner slaviskt. Med tanke på att jag snart går ur skolan samt har uppnått den åldern jag gjort känns det som att allting rör mig lite mer än vad det gjort vid tidigare val. Alla som är röstmyndiga borde utnyttja vår demokrati och lämna en röst, oavsett om man röstar blankt eller på ett specifikt parti.

Nu ska jag lägga mig i sängen och lyssna på musik tills mina öron blöder, men innan dess bjuder jag på en söt bild från gardagens dramalektion. Fy skäms på er som inte ser att vi ska föreställa HIV-viruset.


Sex, drugs & Rock'n Roll


Ikväll var det dags för avsnitt två av den omtalade serien "Kungarna av Tylösand". De flesta stora bloggare har lämnat sin åsikt om serien och både kvällstidningar och radiokanaler har skrivit om "skandalerna" och jagat deltagarna för kommentarer. Förstod redan innan det började sändas att det skulle bli mycket rubriker och skriverier om serien, vilket det alltid blir då någonting handlar om alkohol eller sex, men trots detta är det, konstigt nog, alltid är program som dessa som får tittarsiffrorna att stiga.

Nog för att programmet är lite väl flippat, men jag har svårt att förstå hur folk orkar bli så upprörda över något som egentligen är såpass simpelt. Personligen skulle jag aldrig komma på tanken att vara med i någonting på den här nivån, men så länge personerna själva har valt att delta känns kritiken lite onödig.

Deltagarna är dumma i huvudet och programidén är den töntigaste på länge,
men underhållningen kan man fan inte klaga på.


Teenage Dream


Sitter och glor på VMAs. Man blev lite lycklig inombords av att se 30STM vinna och jag skulle inte tveka en sekund på att sno Katy Perry's vackra utseende ifrån henne. En vacker dag ska jag befinna mig på plats.

13 september 2010


Sitter i ett halvvaket tillstånd och försöker lyssna på läraren som babblar om judendom samtidigt som jag försöker undvika att somna. Mitt alarm ringde klockan 02.50 inatt, eftersom jag hade som plan att gå upp och titta på live-streamen av VMAs. Dessvärre bestämde jag mig för att sova vidare och istället se det när det sänds på tv ikväll. 30 Seconds To Mars var nominerade i TRE kategorier och jag har ännu inte tittat på resultatet, så ska försöka undvika att göra det tills jag ser galan. Härligt, härligt.

Edit: Lyckades inte undgå att se vad de vann på facebook. Grattis till Best Rockvideo! värda priset.


gotta escape



11 september 2010

 

Fick en "trevlig" överraskning då jag kom hem till pappa igår. Jag hade tydligen fått byta rum, då Lisa's son ville ha ett större. Visserligen var det nuvarande rummet mycket snyggare, men själva principen att jag fått mitt rum utbytt utan att någon ens brytt sig om att tala om det/fråga mig gör mig jävligt irriterad. Kan väl inte direkt påstå att jag är förvånad dock. Suck.

 

Well, blivit ett litet uppehåll i skrivandet här. Har inte haft någon lust, då det har inte hänt någonting värt att dokumentera. Jag failar redan skolan, till exempel. Man kan ju tycka att jag borde ha ork nog att stå ut sista året, men tydligen inte. Ska försöka hålla mig till 0% frånvaro med start på måndag. Lycka till.

 

Den här helgen har gått alldeles för snabbt för övrigt. Kommer antagligen sitta uppe alldeles för länge, för att försöka hålla söndagen ifrån mig så länge det går. Skulle egentligen blivit utgång både igår och idag (var jag nu skulle fått de pengarna ifrån?), men istället drog jag och Rach på bio. Igår blev det "I rymden finns inga känslor" och idag "Going the Distance". Båda filmerna var bra, men den förstnämda var betydligt bättre. Se den! Hann även med att övningsköra en bra bit tidigare idag. Körde mitt inne i stan för första gången och även i Mölndal. Känns bra, med tanke på att det är där jag kommer att köra upp sedan. Var mycket enklare att köra inne i stan än vad jag trott, trots att det var lördag och en helvetes massa bilar ute. Känns härligt att känna hur mycket jag utvecklas för varje gång jag kör. Körkort nu - ja tack!

 

 


Mot Biografen!


 






Känns lite halvt ironiskt att jag för exakt ett år sedan stod öga mot öga med det finaste som finns, medans jag i nuläget ligger skabbig och ångestfylld framför teven. Zeit läuft. (Grattis Gustav på födelsedagen!)

07/09/09

 

För ett år sedan på minuten fanns ni vid min sida.

take me there




Source. (Nedersta bilden: starringmariam.blogg.se)

4 september 2010


Igår bestämde jag mig för att trotsa det faktum att jag fortfarande är sjuk och drog därför ut och festade iallafall. Tur var väl det, för kvällen blev sjukt awesome! Skulle egentligen gått ut med Matilda och massa andra, men pga. missförstånd slutade det med att jag bara mötte upp Natha istället. Vi drog till Bryggeriet där vi stötte på hennes kompisar Oscar, Stefan, Leo, Robin och någon snubbe jag inte minns namnet på. Eftersom våra planer var ganska luddiga slutade det med att vi hängde med dem resten av kvällen.

Ska väl inte gå in på några detaljer, men som vanligt då jag och Natha går ut slutar det med att kvällen blir konstig och samtidigt jävligt lyckad. Vi hade sjukt roligt, och frågan är vad som inte hände. Allt ifrån att Stefan vinglade runt i gatan med en stor kona på huvudet till att någon randomsnubbe ville ha med oss "hem".

När vi kände att vi borde bege oss fick vi skjuts hem till Landvetter, där vi ställde oss och lagade mackaroner och potatismos. Vaknade upp alldeles för tidigt imorse och drog sega och äckliga till Sibylla och köpte pommesfrites innan jag drog hem. Hade bestämt med Rach att vi skulle ses, så jag hann inte mer än in genom dörren och byta kläder innan jag skulle tillbaka till stan. Mardröm i dagen-efter-tillstånd, men det var trevligt att träffa Rach såklart! Resten av kvällen kommer att bestå av Cola, sängen och My So-Called Life.

Gammal bild från förra nyårsafton, i brist på annat.


An deiner seite / Grattis på Födelsedagen!


 

Ihr werdet für mich immer Heilig sein. Grattis till 21 år och kvällens Rockbjörnar.


RSS 2.0