Frölunda Indians - Växjö Lakers / Elitseriepremiär 2011.

Det var länge sedan någonting kändes lika gött som det kändes tidigare idag då jag kunde ta fram Frölunda-tröjan och halsduken från garderoben och veta att det inte finns någon som helst anledning att hänga bort dem igen de närmaste sju till åtta månaderna. Kändes ännu mer gött att hoppa av spårvagnen vid Scandinavium och mötas av hundratals andra röd- och grönklädda människor och veta att allting dragit igång igen. ÄNTLIGEN, efter ett halvårs gediget väntande och peppande.

På dagens schema stod mer än själva premiärmatchen. Bland annat skulle Niklas Andersson hyllas och Stefan Liv hedras. Stannade till utanför Scandinavium innan jag gick in och tittade på de blommor, ljus och brev som blivit ditlagda till minne av honom. Så fint. Och sorgligt. Och ännu finare och sorgligare blev det under den tysta minut som hölls innan pucken släpptes. 12044 människor släppte det de pratade om för stunden och lät tystnaden falla samtidigt som motståndarklacken hissade upp banderoller med texterna "Vi tänker på Lokomotiv" och "#1 Stefan - Du fattas oss alla".  Själva, i vår klack, hade vi en banderoll som sade "Stefan Liv - Vila i Frid." Aldrig tidigare har jag varit med om att det varit så knäpptyst i Scandinavium. Man skulle, bokstavligen, ha hört om någon tappade en knappnål i golvet. Mäktigt. En sådan liten, men fin gest.

Matchen i sig slutade 2-0 med vinst till oss, såklart. Hade varit pinsamt om det hade blivit något annat. Känns gött att vi börjar säsongen med tre poäng och visar vart skåpet ska stå. Nu är det bara att hålla tummarna för att det satte ribban för resten av säsongen. På torsdag är det bortamatch i Örnsköldsvik och sedan blir det ännu ett besök i Scandinavium på lördag för match mot Luleå. FYFAN VAD UNDERBART!





(Uppdateringen om Reading och London kommer så snart jag orkar skriva om det. Promise.)

Postat av: Lovisa

sv: Fan, det skulle stå ett helt anant namn där, haha. Virrigt.

2011-09-14 @ 18:21:36
URL: http://lovicious.blogg.se/
Postat av: elina

Sv; Jag håller med, det är ofattbart och vi kommer nog aldrig att förstå..

2011-09-15 @ 22:04:06
URL: http://elinalong.blogg.se/
Postat av: issa

riktigt fint utanför scandinavium!

2011-09-17 @ 20:27:10
URL: http://openupmyeagereyes.blogg.se/

Anonyma frågor besvaras till 90% i en kommentar till samma inlägg som frågan ställts.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0