Första halvan av säsongen 11/12 - Frölunda HC.

Efter en sprakande säsongsinledning parkerade Frölunda HC sig i tabelltoppen och visade att de återigen är ett lag att räkna med. När nu halva säsongen passerat och juluppehållet är ett faktum har förstaplatsen bytts ut mot en sjätteplats och de ständiga vinsterna bytts ut mot allt fler förluster. Konstateras kan dock att klubben, för första gången på ett par år, verkar ha hittat rätt och detta med hjälp av många hemvändare med hjärtat i föreningen och staden på västkusten.

Efter förra årets säsong var det nog inte många vars hjärta klappar för de rödklädda indianerna som vågade ha förväntningar inför nästkommande. Spelare efter spelare byttes ut och när vi stod inför säsongspremiären i början av september bestod laget av 90% nytt blod. Dyra spelare hade bytts ut mot hemvändare med hjärtat i Göteborg och målvaktsprofiler i form av Johan Holmqvist och Joakim Lundström hade ersatts av två yngre och något mer orutinerade spelare - Frederik Andersen och Magnus Hellberg.

De flesta visste inte riktigt vad de skulle tycka och tro och det spekulerades mångt och mycket i om nybyggandet av laget skulle bli en flopp eller inte. Personligen vågade jag inte riktigt hoppas på någonting, trots att jag såklart gjorde det innerst inne. Försäsongen skvallrade lite smått om att Frölunda, äntligen, fått ihop ett lag som kämpade för varandra och drog åt samma håll då vi kvalificerade oss till slutspelet i European Trophy och slog lag som Eisbären Berlin och Färjestad BK. Förväntningarna steg, om möjligt, ännu mer och då vi slog Växjö Lakers med 2-0 i elitseriepremiären och därefter inkasserade 3-poängare efter 3-poängare, både på hemma- och bortaplan, var succén ett faktum.

Den största skillnaden i spelet gentemot förra säsongen låg och ligger i defensiven. Vi har lyckats bygga upp ett starkt försvar i form av starka och spelskickliga backar och har sedan två otroligt stabila målvakter längst bak. Speciellt i Frederik Andersen som har legat i topp i målvaktstabellen under hela säsongen och fortfarande gör. I dagsläget har han 94,26 i räddningsprocent, vilket är grymma siffror. Även Magnus Hellberg, som fått ett stort ansvar nu när Frederik varit skadad, har visat sig vara pålitlig i mål. Vi har även tagit ett stort kliv framåt då det gäller kämpaglöden, tålamodet och envisheten. Väldigt många matcher har gett oss 3 poäng på grund av att vi lyckats hålla huvudet kallt och kämpat oss tillbaka från ett underläge.Efter att Magnus Kahnberg råkade ut för den hemska tacklingen i Scandinavium den 5 november började skada efter skada ramla in. Vi har haft spelare som Joel Lundqvist, Henrik Tömmernes, Christoffer Persson, Mika Pyörälä och Jari Tolsa borta och i dagsläget saknar vi fortfarande tunga pjäser som Magnus Kahnberg, Patrick Von Gunten, Pierre Johnsson och Frederik Andersen. Det känns som att det inte funnits något stopp på skadelistan och vi har förlorat viktiga spelare en efter en. Självklart har detta påverkat spelet och jag tror och anser att en stor del av de förluster vi råkat ut för den sista tiden har berott på skadorna. Förhoppningsvis kommer det nuvarande juluppehållet lägligt och jag håller alla mina tummar och tår för att vi får återse alla spelare på isen efter jul och kan återgå till ett fullt lag och våra normala formationer.

I dagsläget har vi 31 matcher spelade. 16 av dessa är förluster och 15 är vinster. Sett till siffrorna långt ifrån okej, men tittar man på spelet och resultatet i de flesta matcher talar dessa om att det spelmässigt ofta varit väldigt jämnt. Vi har förlorat många matcher med uddamålet och/eller på straffar/förlängning.
Inte att glömma är heller att vi så sent som förra säsongen befann oss i botten på tabellen och missade slutspel, så sett till det spelet och resultatet har vi höjt oss avsevärt denna säsong.

Sammanfattningsvis skulle jag vilja påstå att vi gjort en klart godkänd första halva av säsongen - vi har hittat en gameplan som passar oss perfekt, fått tillbaka en stor samling spelare som verkligen vill kämpa i klubben och byggt upp en defensiv som varit alldeles för svag de senaste åren. Får vi sedan tillbaka de viktiga spelare som vi saknar i dagsläget och kan återgå till våra normala formationer är jag övertygad om att vi är tillbaka på vinnarspåret igen efter jul. Kort sagt - vi har visat att vi återigen är ett lag att räkna med.

Topp-5 nya spelare som överraskat mest positivt hitills under säsongen enligt mig:

x Frederik Andersen (!)
x Magnus Kahnberg
x Patrick Von Gunten
x Anton Axelsson
x Fredrik ErikssonPostat av: zara/nä

typ exakt så är det med united.

2011-12-18 @ 19:54:00
URL: http://doneisdone.blogg.se/
Postat av: zara/nä

sv: vi har typ femtio tusen skador, vår lagkapten, en av de viktigaste spelarna är skadad hela säsongen.

Vi började även säsongen jätte bra vann med jätte många mål och nu är vi sjukt kassa. typ

2011-12-18 @ 23:19:27
URL: http://doneisdone.blogg.se/

Anonyma frågor besvaras till 90% i en kommentar till samma inlägg som frågan ställts.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0